07:32 30.07.2022

США із лютого прихистили 100 тис. українських біженців

1 хв читати
США із лютого прихистили 100 тис. українських біженців

Понад 100 тис. українців прибули до США з лютого 2022 року, повідомляє телеканал CBS News з посиланням на дані американської влади.

"США прийняли понад 100 тис. українців за останні п'ять місяців. Десятки тисяч українців ... прибули різними імміграційними каналами з різним правовим статусом, більшість із них має тимчасовий дозвіл на перебування в країні", - йдеться в повідомленні.

За даними, які наводить телеканал, зокрема, близько 47 тис. українців в'їхали до США за тимчасовими чи імміграційними візами, майже 30 тис. прибули в рамках приватної спонсорської програми.

На початку червня повідомлялося, що понад 23 тисячі українців отримали дозвіл на в'їзд до США в рамках нової програми адміністрації президента Джо Байдена для українських біженців.

Адміністрація Байдена раніше зобов'язалася прийняти до 100 тис. українців.

У квітні президент США Джо Байден оголосив про програму прийому біженців з України "Uniting for Ukraine", яка дає змогу прискорити їх переїзд на американську територію. Програма дає можливість прискореної міграції з Європи до США українцям, які мають американського "спонсора", наприклад, сім'ю або неурядову організацію, готову ними опікуватися.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА