15:39 25.07.2022

У полоні в окупантів, за попередньою оцінкою, наразі перебувають понад 50 мешканців Мелітополя

2 хв читати
У полоні в окупантів, за попередньою оцінкою, наразі перебувають понад 50 мешканців Мелітополя

У полоні у російських окупантів, за попередньою оцінкою, наразі перебувають понад 50 мешканців Мелітополя, а за 5 місяців, що минули з початку повномасштабної війни, там побували понад 500 містян, повідомив мер Мелітополя Іван Федоров.

"За попередньою оцінкою, у полоні окупантів на сьогодні перебувають понад 50 осіб (із Мелітополя - ІФ-У). А за всі 5 місяців повномасштабної війни у полоні побували понад 500 осіб", - сказав Федоров в інтерв'ю ексклюзивному агентству "Інтерфакс-Україна".

Водночас він уточнив, що точних даних про те, скільки мелітопольців перебувають у полоні, немає, оскільки не всі викрадені загарбниками особи потрапляють до статистики.

"Наприклад, сьогодні (22 липня - ІФ-У) вранці мені доповіли, що одного зі співробітників міської ради звільнено з полону. Чотири дні тому його схопили, і його сім'я спеціально просила ніде не афішувати. Вчора його відпустили. Тож за реєстрацією він не пройшов ніде як полонений. Але факт такий є: він був у полоні", - наголосив мер.

Він зазначив, що наразі міська влада працює над тим, щоб, за бажання родичів полонених, зібрати та зафіксувати інформацію про потрапляння людини в полон для подальшої її передачі спецслужбам, які займаються питаннями обміну.

"Якщо бажання родичів немає, ці люди можуть звільнятися за викуп і такі факти є. Також людей можуть просто відпускати", - повідомив Федоров.

При цьому він додав, що в полоні на мелітопольців чекають "нелюдські умови тримання". "Це тортури, це катування: я це бачив, чув і знаю з власного досвіду", - підсумував мер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА