10:40 22.07.2022

Відома мережа військових магазинів займалася махінаціями з гумодопомогою для ЗСУ - ДБР

2 хв читати
Відома мережа військових магазинів займалася махінаціями з гумодопомогою для ЗСУ - ДБР

Державне бюро розслідувань (ДБР) викрило керівництво однієї з відомих мереж військових магазинів на махінаціях із гуманітарною допомогою для ЗСУ, повідомляє ДБР.

"Співробітники ДБР викрили засновника та керівника однієї зі столичних мереж магазинів, що спеціалізуються на продажу товарів військового призначення, на махінаціях з гуманітарною допомогою", - йдеться у повідомленні ДБР у п'ятницю в телеграм-каналі.

За інформацією Бюро, зловмисники вирішили збагатитися коштом ЗСУ.

"У квітні 2022 року підприємці звернулися до однієї зі столичних військових частин із пропозицією привезти для них безкоштовно бронепластини та захисні шоломи. Вони обіцяли закупити їх власним коштом за кордоном і передати військовим як гуманітарну допомогу", - наголошується в повідомленні.

У ДБР уточнюють, що для цього комерсанти попросили надати підприємству сертифікат на ввезення відповідного товару, що дозволяло уникнути проходження митних формальностей та сплати митних платежів до державного бюджету.

За інформацією ДБР, після отримання відповідного сертифіката, зловмисники завезли з території Польщі до України 1,5 тис. бронепластин та 300 захисних шоломів, задекларована вартість товару на той момент становила понад 800 тис. грн, тоді як ринкова вартість становить приблизно 8 млн грн.

"Надалі, замість того аби безоплатно передати товар військовим, підприємці запропонували керівництву частини підписати з ними договір купівлі-продажу та викупити шоломи та пластини за ринковою вартістю. Коли військові відмовили, підприємці почали тиснути на них", - наголошується у повідомленні ДБР.

Як зазначають у Бюро, бронепластини та шоломи було виставлено зловмисниками на продаж через мережу власних магазинів.

"21 липня слідчі Бюро провели вісім санкціонованих обшуків за місцями проживання зазначених осіб, у магазинах та складах. У зловмисників вилучено 120 тис. незареєстрованих набоїв до вогнепальної зброї. Власнику та керівнику торгової мережі повідомлено про підозру у продажі товарів (предметів) безоплатної допомоги, з метою отримання прибутку, вчиненому у значному розмірі, за попередньою змовою групою осіб, під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 КК України)", - інформують у ДБР.

Процесуальне керівництво здійснює Київська міська прокуратура.

У повідомленні ДБР не зазначається назва мережі військових магазинів, як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах, йдеться про "Воєнторг "ДіСі".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

У Запорізькій області дрони вдарили по транспортній інфраструктурі, є постраждалі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА