12:36 21.07.2022

МЗС закликає Іран утримуватися від заяв чи кроків, які підживлюватимуть агресію РФ проти України

1 хв читати
МЗС закликає Іран утримуватися від заяв чи кроків, які підживлюватимуть агресію РФ проти України

Міністерство закордонних справ України закликає Іран утримуватися від заяв чи кроків, які підживлюватимуть агресію РФ проти України, повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко.

"Будь-які звинувачення в нібито підготовці нападу на РФ є безпідставними та маніпулятивними. Закликаємо іранську сторону утримуватись від заяв чи кроків, які підживлюватимуть агресію РФ проти України", - сказав Ніколенко агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

За його словами, українська сторона занепокоєна зміною риторики з боку керівництва Ірану.

"Звернули увагу на висловлювання керівництва Ірану, у яких побічно виправдовується агресія Російської Федерації проти України. З початку повномасштабної війни РФ Іран публічно декларував позицію нейтралітету і виступав за припинення вогню та політико-дипломатичне врегулювання. У цьому контексті українська сторона занепокоєна зміною риторики з боку іранського керівництва", - зазначив Ніколенко.

Речник МЗС заявив, що "потурання агресивним діям Росії не лише заохочує її продовжувати нічим не спровоковану війну проти народу України, а й закладає основу для дестабілізації миру та безпеки в інших регіонах світу".

Раніше верховний і духовний лідер Ірану Алі Хаменеї під час переговорів із президентом РФ Володимиром Путіним заявив, що якби Росія не зупинила дії НАТО в Україні, то за деякий час цей альянс розпочав би війну під приводом Криму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА