21:18 22.06.2022

Парламент Болгарії виніс вотум недовіри уряду

2 хв читати
Парламент Болгарії виніс вотум недовіри уряду

Болгарські парламентарі у середу висловили недовіру уряду Кирила Петкова, інформує Болгарське національне телебачення.

За підсумками голосування, які наводить телебачення, 123 депутати висловилися "проти" нинішнього кабінету, "за" проголосували 116, тих, хто утрималися, не було.

"Для мене було честю керувати урядом. Ми обіцяємо, що продовжимо битву, щоб відвоювати нашу країну, колись у нас буде Болгарія без лаштунків і без мафії", - заявив за підсумками голосування Петков.

Він отримав посаду прем'єра за підсумками парламентських виборів у грудні 2021 року, вони пройшли втретє за рік. У результаті цих виборів більшу кількість місць у парламенті (67) отримала коаліція "Продовжуємо зміни" (ПЗ), якою керують Кирил Петков та Асен Васильєв. У коаліції з Болгарською соціалістичною партією, виборчим блоком "Демократична Болгарія" та партією "Є такий народ" (ЄТН) було сформовано уряд.

8 червня лідер ЄТН Славі Тріфонов заявив, що його партія залишає коаліцію. Причинами такого вчинку він назвав розбіжності стосовно бюджету країни та надто м'яку позицію Петкова щодо дозволу Північної Македонії розпочати переговори щодо вступу до ЄС. Таким чином, коаліція Петкова втратила більшість у Народних зборах.

З пропозицією про вотум недовіри виступила група депутатів на чолі з Десіславою Атанасовою, яка є членом правоцентристської партії "Громадяни за європейський розвиток Болгарії" (ГЕРБ). У цій партії Петкова звинуватили в тому, що він не зміг впоратися з інфляцією, що росте, і розкритикували його фінансову політику.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА