20:10 17.06.2022

Деолігархізація енергосектора стала темою зустрічі глави Міненерго України та посла США в Україні

1 хв читати
Деолігархізація енергосектора стала темою зустрічі глави Міненерго України та посла США в Україні

Деолігархізація енергетичного сектора, питання корпоративного управління в ньому, а також план проходження наступного опалювального сезону стали темами зустрічі міністра енергетики України Германа Галущенка та Надзвичайного і Повноважного Посла США в Україні Бріджит Брінк, повідомило Міненерго.

Згідно з його релізом у п'ятницю, міністр ознайомив Брінк із ситуацією та викликами в енергосекторі України, перш за все, в контексті російської агресії, що триває, і поінформував про нищівні збитки, яких зазнає український енергосектор у результаті дій окупантів.

При цьому міністр наголосив, що українська енергосистема має достатній резерв не лише для забезпечення внутрішнього попиту на електроенергію, а також і для експорту в країни Європи.

Брінк, зі свого боку, висловила захоплення стабільною роботою української енергосистеми в умовах війни, особливо під час проходження осінньо-зимового періоду, а також наголосила на підтримці з боку США у підготовці України до наступного ОЗП, зазначає міністерство.

Сторони також обговорили зміцнення співпраці України з американською компанією Westinghouse, зокрема збільшення постачання ядерного палива, що дозволить українським АЕС повністю відмовитися від російського ресурсу, а також побудувати нові блоки за американською технологією.

Ще однією темою було обговорення газового шантажу з боку Росії у контексті нещодавнього зниження постачання газу до ЄС і загроз зупинки транзиту, додали в Міненерго.

Інших подробиць зустрічі міністерство не повідомило.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найближчі дні в Україні будуть дощовими й прохолодними

The Reckoning Project подав позов в Аргентині у зв'язку з катуванням українця росіянами

Питаннями українських цивільних, яких утримує РФ, опікуватиметься спеціально створена робоча група - Лубінець

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА