17:09 17.06.2022

Україна пропонувала ЄМС три локації для проведення Євробачення: Львів, Закарпаття та Київ - заява "Суспільного"

2 хв читати
Україна пропонувала ЄМС три локації для проведення Євробачення: Львів, Закарпаття та Київ - заява "Суспільного"

Європейська мовна спілка у п'ятницю відмовила Україні у проведенні Міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення" у 2023 році після проведення ЄМС аналізу ситуації з безпекою в країні у червні, йдеться в офіційній заяві "Суспільного".

"17 червня Європейська мовна спілка відмовила Україні у проведенні Євробачення-2023 після аналізу ситуації з безпекою станом на червень 2022 року", - йдеться у заяві, оприлюдненій у п'ятницю.

У ній уточнюється, що 14 червня відбулася офіційна стартова зустріч організаторів від України з Наглядовою радою, партнерами Міжнародного пісенного конкурсу та основною командою ЄМС.

"На ній представники конкурсу та ЄМС розглянули презентацію гарантій та заходів підготовки, зокрема опитувальника з безпеки, потенційних локацій для проведення конкурсу, підготовлених командою "Суспільного" спільно з урядом України", - наголошується у заяві.

Зазначається, що всі заходи, пов'язані з безпекою та охороною, повинні були бути підготовлені та реалізовані у тісній співпраці з національними органами державної влади. Зокрема, "Супільне" провело консультації з Міністерством культури та інформаційної політики України, МВС (Нацполіцією, ДСНС, Нацгвардією) та Міноборони.

"Робоча група "Суспільного" разом із органами державної та місцевої влади запропонувала декілька варіантів проведення події у трьох різних регіонах України: у Львові, Закарпатті (на кордоні із Угорщиною та Словаччиною) та у Києві", - йдеться у заяві.

"Суспільне" додає, що після відмови на проведення "Євробачення" в Україні, ЄМС розпочинає переговори з британським громадським мовником BBC про можливість проведення конкурсу у Великій Британії.

Раніше міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко заявив, що Україна не погоджується з характером ухвалення рішення ЄМС щодо неможливості проведення Міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2023" у країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА