08:21 14.06.2022

Окупанти артилерією знищують житлові квартали та завод "Азот" у Сєвєродонецьку

2 хв читати
Окупанти артилерією знищують житлові квартали та завод "Азот" у Сєвєродонецьку

Російські окупанти у Сєвєродонецьку артилерійським вогнем знищують багатоповерхівки та "Азот". За добу в області знищено 33 будинки, евакуйовано 33 особи, повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, штурм міста триває вже добу поспіль. Артилерією противник руйнує вщент багатоповерхівки та об'єкти промисловості.

"Ми маємо ще одне цілеспрямоване влучання в об’єкти сєвєродонецького "Азоту" та "Склопластику". Зруйнований міст, приміщення обласної ДСНС, обстріляні прилеглі селища Синецький та Павлоград. Щодня стає відомо про загиблих, до яких через щільність обстрілів важко дістатися. Багато пошкоджених багатоповерхівок в старих районах Сєвєродонецька, деякі з них російська армія розстрілювала так, щоб знести до самого фундаменту. Втім, наступ в районі Метьолкіного в них не вдався", - написав Гайдай.

Голова ОВА наголосив, що активні бойові дії 13 червня також мали місце на напрямках Тошківка – Устинівка, Оріхове – Золоте, Комишуваха – Врубівка, Василівка – Білогорівка, Ниркове – Миколаївка.

"Через російські обстріли у Врубівці зруйновані 13 будинків, у Тошківці – 11, у Лисичанську – 7, у Гірському – два. Поранену жінку з Новодружеська госпіталізовано до лікарні іншого регіону", – зазначив він.

За словами Гайдая, противник посилив свої позиції двома батальйонно-тактичними групами. "Росіяни намагаються оточити підрозділи наших військ у районі населених пунктів Лисичанськ, Привілля, Сєвєродонецьк, Борівське", – констатував чиновник.

Крім того, у понеділок, 13 червня, з Привілля під обстрілами поліцейські та волонтери евакуювали 32 особи. Мирні жителі переховувалися у бомбосховищі. Поліцейським довелося робити три спроби, щоб урятувати всіх, хто там переховувався. Також серед евакуйованих були двоє поранених – цивільний та військовий, яким було надано медичну допомогу.

:

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Представник Мінагрополітики на засіданні Комітету НАТО: Українські аграрії потребують підтримки, щоб гарантувати продовольчу безпеку світу

Кличко: Проїзд новим шляхопроводом на перетині Полярної та Богатирської в Києві відкриють у травні, рух Подільсько-Воскресенським мостом - у вересні

Україна шукає країну-покровителя в питанні звільнення українських цивільних осіб, яких утримує РФ - Лубінець

Рада ЄС обговорить 22 квітня постачання озброєнь Україні

Завершено евакуацію сімей із дітьми з Липецької громади - Синєгубов

Командувач ВМС ЗСУ обговорив із главою МЗС Норвегії поточну безпекову ситуацію в Чорноморському регіоні

Заступник голови Полтавської облради подорожував Європою під виглядом службового відрядження - СБУ

Командувачем військ оперативного командування "Південь" призначено бригадного генерала Шаповалова

Харків і кілька районів області частково знеструмлені, в місті не працює частина маршрутів електротранспорту

Польщі варто дозволити транзит українського зерна через польські порти - президентка Зернової палати Польщі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА