14:37 06.06.2022

Естонія має намір залучити інші країни до відновлення зруйнованих під час війни з РФ об'єктів на Житомирщині – перший віцеспікер Рійгікогу

2 хв читати
Естонія має намір залучити інші країни до відновлення зруйнованих під час війни з РФ об'єктів на Житомирщині – перший віцеспікер Рійгікогу

Естонія має намір залучити інші країни до відновлення зруйнованих під час війни з Російською Федерацією об'єктів у Житомирській області, заявив перший віцеспікер Рійгікогу Естонської Республіки Ханно Певкур.

"Естонський уряд має список із 15 об'єктів, які передані місцевою адміністрацією до розгляду. Його оцінюють, прораховують необхідні бюджети і також Естонія працює над тим, щоб залучити інші країни до співпраці", - зазначив Певкур журналістам у понеділок у Малині (Житомирська обл.).

За його словами, наразі необхідно також прорахувати, коли можна буде розпочати процес відновлення та "які кроки треба ще зробити в технічній та юридичній площині, щоб запустити всі ці речі".

У свою чергу перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко зазначив, що "у відсотковому співвідношенні до свого ВВП Естонія найбільше допомогла Україні".

"Якби у такому співвідношенні допомагали країни, у яких трохи більше ВВП, у нас взагалі не було б проблем ні з відновленням, ні з постачанням зброї", - зазначив Корнієнко.

Він нагадав, що Естонія допомагала Україні ще до 24 лютого.

За його словами, Естонія одна з перших відгукнулася на ініціативу української сторони щодо шефства країн над населеними пунктами України для відновлення її економіки.

"Естонія виступає нашим послом та залучає через свої контакти допомогу інших країн", - зазначив перший віцеспікер.

Певкур подарував Корнієнку реглан із написом "Слава Україні!".

"Кошти від продажу таких регланів Естонія спрямовує для допомоги Україні", - зазначив Певкур.

У відповідь Корнієнко подарував своєму колезі вишиванку. "Вона зроблена в естонських кольорах, у кольорах Балтійського моря. У нас теж є море – Чорне, з яким наразі проблеми. Сподіваюся, що ми скоро їх за допомогою наших партнерів, Естонії зокрема, вирішимо і порти відкриємо", - зазначив Корнієнко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА