15:42 02.06.2022

Міжнародна експертна група Єрмака-Макфола закликає ЄС прискорити запровадження повного ембарго на російські енергоносії

2 хв читати

Міжнародна експертна група Єрмака-Макфола, яка аналізує вплив запроваджених проти Росії санкцій, закликає Європейський Союз прискорити запровадження повного ембарго на російські енергоносії для якнайшвидшого завершення війни в Україні, повідомляє пресслужба глави держави.

Як зазначають експерти міжнародної групи, затримка із запровадженням шостого пакета санкцій проти РФ знизила ефективність раніше вжитих заходів, зокрема обмежень щодо фінансової системи.

"Росія продовжила шукати обхідні шляхи та адаптуватися до санкцій. За час, що минув після ухвалення рішення про зменшення залежності від імпортованих енергоносіїв, РФ отримала додаткові можливості для адаптації та десятки мільярдів нафтогазових доходів", - ідеться у заяві групи.

"Подальше зволікання з реалізацією повного ембарго на російські енергоносії зменшить ефективність санкцій. Повне нафтогазове ембарго проти РФ є необхідним. Європейський Союз має працювати над прискоренням його запровадження і якнайшвидше ухвалити ці жорсткі, але співмірні рівню російської загрози рішення", - наголошується в документі.

Міжнародна група впевнена: чим швидше будуть ухвалені такі рішення, тим безболісніше відбудеться переорієнтація економіки та підготовка до зими.

"Такі санкції позбавлять РФ можливості експортувати 90% нафти до країн ЄС уже до кінця 2022 року", - стверджують експерти в заяві, додавши при цьому, що тиск на російську економіку необхідний для запобігання фінансуванню режимом президента Росії Володимира Путіна воєнних дій в Україні та для примусу до їх завершення.

Крім того, на думку експертів, надходження РФ від експорту енергоносіїв мають бути заморожені на рахунках європейських банків. Також демократичний світ має на законодавчому рівні визнати кремлівський режим терористичним, обмеживши будь-які бізнесові зв'язки з РФ.

"Ми закликаємо до солідарності та рішучості, а не лише до гучної риторики. Не варто зупинятися в санкційному тиску, тільки так можна змусити Кремль завершити війну проти України", – йдеться у заяві групи.

Як повідомлялося, 31 травня Євросоюз заявив про погодження шостого пакета санкцій проти РФ, що містить заборону на імпорт російської нафти морськими шляхами, відключення Сбербанку від SWIFT, блокування ще трьох російських медійних ретрансляторів і розширення персональних санкцій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА