20:19 01.06.2022

У НАТО хотіли б досягти прогресу щодо членства Фінляндії та Швеції до саміту в Мадриді

1 хв читати
У НАТО хотіли б досягти прогресу щодо членства Фінляндії та Швеції до саміту в Мадриді

Генсек НАТО Єнс Столтенберг хотів би досягти прогресу щодо членства Фінляндії та Швеції до саміту альянсу, який пройде 28-30 червня в Мадриді.

"Найближчими днями я збираюся провести зустріч із високопосадовцями і переконатися в тому, що ми досягнемо прогресу з питання заявок Фінляндії та Швеції на вступ до НАТО. Мій намір - розібратися з цим до саміту НАТО", - заявив Столтенберг під час спільної пресконференції із держсекретарем США Ентоні Блінкеном.

Столтенберг нагадав, що Фінляндія та Швеція, а також усі члени альянсу висловили бажання обговорити з Туреччиною її заперечення проти включення двох скандинавських країн до альянсу.

Він укотре висловив упевненість у тому, що союзникам вдасться знайти рішення з цього питання. Також про це заявив Блінкен, зазначивши, що союзники згодні з необхідністю швидкого прийняття цих двох країн до альянсу.

Раніше про важливість досягнення якогось прогресу у вирішенні озвучених Анкарою проблем до саміту НАТО заявляв глава фінського МЗС Пекка Хаавісто.

Туреччина наразі блокує вступ Швеції та Фінляндії до НАТО. Основна причина такої позиції – підтримка цими скандинавськими країнами курдських бунтівників, яких Анкара вважає терористами.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА