16:41 27.05.2022

Відновлення електро- та газопостачання в Київській області завершено - заступник голови ОП

2 хв читати
Відновлення електро- та газопостачання в Київській області завершено - заступник голови ОП

На Київщині наразі завершено відновлення електро- та газопостачання, повідомив заступник голови Офісу президента (ОП) Кирило Тимошенко на брифінгу у п'ятницю.

Крім того, за його словами, у Київській області проведено необхідні ремонтні роботи з водопостачання та водовідведення у 123 населених пунктах, які через бойові дії залишалися без води.

У Харкові, як повідомив Тимошенко, відновлено газопостачання 618 споживачам. 350 мешканців міста знову підключено до послуги електропостачання.

У с. Мала Данилівка, Кулиничі, Благодатне та Мерефа на Харківщині 500 споживачів отримали доступ до електроенергії. Живлення відновлено також у Бугаївці, Яблучному та Царівці.

У Харкові на Салтівці відбуваються ремонтні роботи мереж водопостачання. Комунальні служби працюють над відновленням житлового фонду: за добу у семи районах міста закрито 60 вікон та відремонтовано 15 покрівель.

В Охтирському районі Сумської області також продовжуються ремонтно-відновлювальні роботи на мережах газопостачання, які були пошкоджені внаслідок бойових дій. У м. Охтирка проведено прибирання вулично-дорожньої мережі на території міста. На частині доріг регіону дорожники ліквідували ямковість.

"Цього тижня міста Тростянець та Охтирка відвідали представники Швейцарської гуманітарної місії, які оглянули об'єкти водопостачання та водовідведення з метою надання місцевим водоканалам допомоги на постраждалих унаслідок агресії Російської Федерації об'єктах", - додав він.

На Житомирщині, за словами заступника голови ОП, у Чоповицькій територіальній громаді почали очищати територію від вибухонебезпечних предметів. У Житомирі розчищають завали біля зруйнованих будинків. У міській лікарні №2 комунальні служби замінили вікна.

У Чернігівській області відбувається ремонт автошляхів. 16 одиниць дорожньої техніки було залучено на ямковому ремонті гарячим асфальтобетоном на ділянці траси Р-69. На трасі М-01 використано майже дві тонни щебенево-піщаної суміші для влаштування основи з ґрунту. У районі с. Бобровиця проведено відновлювальну роботу на лінії електропередач.

"Гуманітарний штаб минулої доби забезпечив понад 3 тис. тонн гуманітарної допомоги для потреб населення. А з початку війни загальна кількість гуманітарної допомоги перевищила 400 тис. тонн. Це продукти харчування, одяг, медикаменти, товари військового призначення, гігієни, меблі, транспортні засоби", - розповів Тимошенко.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА