10:43 27.05.2022

США мають намір відправити Україні ракетні системи великої дальності - CNN

2 хв читати
США мають намір відправити Україні ракетні системи великої дальності - CNN

Адміністрація президента США Джо Байдена готується посилити озброєння, яке вона пропонує Україні, надіславши передові ракетні системи великої дальності, які наразі є головним запитом українських офіційних осіб, кажуть багато чиновників, повідомляє американський телеканал CNN.

За інформацією CNN, адміністрація схиляється до того, щоб відправити системи Україні в межах більшого пакету військової допомоги та допомоги у сфері безпеки, про що може бути оголошено вже наступного тижня.

"Високопоставлені українські чиновники, зокрема президент Володимир Зеленський, останніми тижнями просив США та їхніх союзників надати MLRS. Створені в США системи озброєння можуть запускати ракети на сотні кілометрів - набагато далі, ніж будь-яка із систем, які вже є в Україні, - що, на думку українців, може змінити правила гри у їх війні проти РФ", - пише ЗМІ.

Наголошується, що ще одна система, яку запросила Україна, – це високомобільна артилерійська ракетна система, відома як HIMARS.

За словами джерел, як пише CNN, однією з основних проблем була велика дальність дії ракетних систем. РСЗВ та її полегшена версія HIMARS можуть запускатись на відстань до 300 км або 186 миль, залежно від типу боєприпасу.

"Стрільба ведеться з мобільної техніки по наземних цілях, що дасть змогу українцям легше вражати цілі на території РФ. Вважається, що Україна вже завдала численних транскордонних ударів усередині РФ, що українські офіційні особи не підтверджують і не спростовують. Російські офіційні особи публічно заявили, що будь-яка загроза їх батьківщині означатиме серйозну ескалацію, і заявили, що західні країни роблять себе законною мішенню у війні, продовжуючи озброювати українців", - зазначає телеканал.

За словами джерел, ще одна серйозна проблема в адміністрації Байдена полягала в тому, чи США можуть дозволити собі відправити так багато високоякісної зброї, взятої з армійських запасів.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА