08:30 27.05.2022

За добу харківські рятувальники загасили 14 пожеж, зокрема у гуртожитку спецшколи-інтернату, що виникли через ворожі обстріли

2 хв читати
За добу харківські рятувальники загасили 14 пожеж, зокрема у гуртожитку спецшколи-інтернату, що виникли через ворожі обстріли

Минулої доби рятувальники Харківського гарнізону ДСНС здійснили 33 оперативних виїзди, 23 з яких на ліквідацію пожеж, зокрема 14 пожеж, спричинених обстрілами.

"Пожежі, спричинені ворожими обстрілами, сталися у Шевченківському (4), Київському (3), Холодногірському (1) районах Харкова, а також у Харківському (2), Чугуївському (2), Богодухівському (1) та Ізюмському (1) районах області. Постраждали приватні будинки, господарські будівлі, запаси грубих кормів, автомобілі, МАФ, гуртожиток тощо", - повідомляє пресслужба ГУ ДСНС у Харківській області.

У результаті ворожого обстрілу Дергачів близько полудня 26 травня сталася пожежа у приватному дворі. Горіла господарська споруда та дворові споруди на площі 60 кв.м. На місці пожежі рятувальники виявили постраждалу жінку, 1951 року народження, яка отримала поранення від уламків ворожого снаряда. Її госпіталізували. Пожежа була загашена протягом 1,5 години. Крім того, були влучення снарядів ще за декількома адресами. В результаті було пошкоджено будинки, але займання там не сталося. На одному із дворів виявлено тіло загиблого 86-річного чоловіка.

У Харкові з 15:00 26 травня розпочався обстріл житлового масиву в районі Павлового поля (Шевченківський район міста). Рятувальники оперативно загасили 4 пожежі у цьому районі.

Крім того, у ніч на 27 травня через обстріл почалася пожежа у гуртожитку спеціалізованої школи-інтернату на території Люботинської громади. Внаслідок обстрілу та пожежі було зруйновано частину триповерхової будівлі гуртожитку та пошкоджено 2 одиниці техніки, що стояла поруч. Площа горіння становила 150 кв.м. Щоб погасити вогонь, рятувальникам знадобилося 3 години. За попередніми даними, жертв і постраждалих немає.

Рятувальники також виїжджали на аварійно-рятувальні роботи у зруйнованому житловому будинку Київського району Харкова. Крім того, ще за трьома адресами у Київському, Слобідському та Холодногірському районах рятувальники допомагали комунальним службам розбирати завали.

Піротехнічні підрозділи ДСНС протягом доби ліквідували 8 ворожих боєприпасів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА