07:56 27.05.2022

У зоні ОК "Південь" за добу виконано понад 100 вогневих завдань, знищено 35 окупантів і кілька бойових машин піхоти

2 хв читати
У зоні ОК "Південь" за добу виконано понад 100 вогневих завдань, знищено 35 окупантів і кілька бойових машин піхоти

Минулої доби четверга, 26 травня, українські військові виконали понад 100 вогневих завдань, попередньо знищено 35 окупантів і кілька бойових машин піхоти. Противник намагався завдати авіаудару, але був оперативно відбитий, повідомили в Оперативному Командуванні "Південь".

"Підрозділами ракетно-артилерійського озброєння у взаємодії з авіацією за добу нами виконано понад 100 вогневих завдань. Попередньо знищено 35 рашистів і кілька бойових машин піхоти. Остаточні втрати ворога уточнюються", – йдеться у зведенні в фейсбуці в ніч на п'ятницю.

Ворог намагався нанести авіаційний удар гелікоптером Мі-24 по наших позиціях. Завдяки доцільно організованій обороні і ефективному застосуванню відповідного озброєння на упередження, ворожий пілот відвернувшись від удару спішно ретирувався без застосування зброї. Враховуючи, що ворог може повторювати подібні напади, спосіб нашої відповіді ми поки не розкриваємо. Маємо ще, чим здивувати рашистів.

На Каховській гідроелектростанції, де розгорнутий пункт управління Південного військового округу окупантів, окупанти не докладають жодних зусиль для підтримки належного режиму об'єкта, що може призвести до екологічної катастрофи.

"Наразі на станції не працює два гідроагрегати, які окупанти не дають змоги відремонтувати. І це вже призвело до підтоплення Каховки, загрожує найближчим селам", – наголосили в ОК "Південь".

У результаті обстрілу Миколаївщини за добу поранення отримали 14 цивільних осіб. Більше обстрілів припадає на Миколаївський та Баштанський райони. "На жаль, є загиблі. Зокрема, на околицях Березнегуватого під обстріл потрапили дві жінки, які просто пасли корів - одна з них загинула", - констатували українські військові.

На Одещині ситуація стабільна. Контрдиверсійні заходи мають у результатах як кількісні, так і якісні показники.

Корабельні угруповання в Чорному морі продовжує тримати під загрозою ракетних ударів як південь України, так і інші регіони. Не виключено застосування і ракетних комплексів із Криму та стратегічної авіації.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА