11:39 26.05.2022

92% українців негативно ставляться до РФ – соцопитування КМІС

2 хв читати
92% українців негативно ставляться до РФ – соцопитування КМІС

Абсолютна більшість українців (92%) негативно ставляться до Росії, свідчать результати телефонного опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

Так, у пресрелізі з результатами опитування, оприлюдненому соціологами у четвер, зазначено, що за останні три роки до повномасштабного вторгнення спостерігалося поступове зниження позитивного ставлення до Росії, але навіть попри декілька місяців ескалації біля кордонів України 34% населення України на початку лютого 2022 року добре ставилися до Росії.

Станом на травень цей показник знизився до 2%, водночас 92% українців - погано ставляться до РФ.

При цьому, проводячи повторне опитування 513 громадян, які раніше були учасниками опитувань і висловлювали своє ставлення до Росії, соціологи з'ясували, що 80% тих, хто раніше добре ставився до Росії, тепер погано ставиться до неї.

Менше, ніж кожен десятий зберіг позитивне ставлення до Росії, хоча ще 12% вирішили відповісти "не визначилися". Серед тих, хто мав невизначене ставлення до Росії, 97% нині уже погано ставляться до неї.

Абсолютна більшість громадян (82%), які продовжують проживати на окупованій після 24 лютого 2022 року території, негативно ставляться до Росії і лише 6% позитивно ставляться до неї.

Соціологічне телефонне опитування громадської думки "Динаміка ставлення населення до Росії та емоційний фон унаслідок війни" було проведено 13-18 травня 2022 року. Методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера (CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів було опитано 2000 респондентів, що проживають у всіх регіонах України (крім АР Крим). Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 та з урахуванням дизайн-ефекту 1,1) за формальних умов не перевищувала 2,4%, проте в умовах війни до неї додано систематичне відхилення.

Опитування проводилося з дорослими (віком 18 років і старше) громадянами України, які на момент опитування проживали на території України (у межах, контрольованих владою України до 24 лютого 2022 року).

До вибірки не входять жителі територій, які тимчасово не контролювала влада України до 24 лютого 2022 року (АР Крим, м. Севастополь, окремі райони Донецької та Луганської областей), також опитування не проводили з громадянами, які виїхали за кордон після 24 лютого 2022 року.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

У Запорізькій області дрони вдарили по транспортній інфраструктурі, є постраждалі

Ювенальні прокурори: 537 дітей загинули в Україні в результаті збройної агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА