20:03 22.05.2022

Литва повністю припинила імпорт російської нафти, газу та електроенергії

1 хв читати
Литва повністю припинила імпорт російської нафти, газу та електроенергії

Від 22 травня у Литві повністю припинено імпорт російської нафти, газу та електроенергії, пише видання "Нова газета – Балтія" в неділю.

Як зазначається в повідомленні, біржовий оператор Nord Pool призупинив торги російською електроенергією від її єдиного імпортера у країнах Балтії – групи компаній "Inter RAO".

"Це важлива віха на шляху Литви до енергетичної незалежності. Це вияв нашої солідарності з Україною, що воює, тому що ми не можемо дозволити, щоб наші гроші фінансували російську військову машину", - сказав міністр енергетики Дайнюс Крейвіс.

Він додав, що Литва досягне повної енергетичної незалежності тоді, коли забезпечить свої потреби за рахунок місцевого виробництва "зеленої" енергії та сама стане країною-експортером електроенергії.

Газові потреби Литва забезпечує через Клайпедський ЗПГ-термінал, вантажі йдуть зі США. Єдиний імпортер нафти Orlen Lietuva відмовився від постачання з РФ понад місяць тому. Потреби в електроенергії країна закриває за допомогою місцевих джерел та імпорту через з'єднання зі Швецією, Польщею та Латвією.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА