16:11 22.05.2022

Рада підтримала пропозиції Зеленського до закону про заборону символіки, яку використовують збройні сили РФ у війні проти України

2 хв читати
Рада підтримала пропозиції Зеленського до закону про заборону символіки, яку використовують збройні сили РФ у війні проти України

Верховна Рада ухвалила з урахуванням пропозицій президента Володимира Зеленського закон про заборону символіки, яку використовують збройні сили Російської Федерації у війні проти України (законопроєкт №7214).

Ухвалення відповідного рішення підтримали 313 народних депутатів на пленарному засіданні, повідомив член фракції "Голос" Ярослав Железняк у своєму телеграм-каналі.

Глава держави запропонував розширити перелік випадків, коли допускається використання зазначеної символіки і не має ознак пропаганди російського нацистського тоталітарного режиму. Йдеться про використання її в експозиціях музеїв, тематичних виставках, бібліотечних фондах, для наукової діяльності, під час реконструкції історичних подій, а також у підручниках та інших матеріалах наукового, освітнього та навчального характеру.

Водночас парламент підтримав пропозицію президента про необхідність заборонити діяльність не тільки проросійських політичних партій, а й проросійських громадських організацій (програмні цілі або дії яких спрямовані на пропаганду російського нацистського тоталітарного режиму, збройної агресії Російської Федерації як держави-терориста проти України, символіки військового вторгнення російського нацистського тоталітарного режиму в Україну).

Як повідомлялося, Зеленський ветував ухвалений Радою закон (проєкт № 7214) і повернув його зі своїми пропозиціями до Верховної Ради на доопрацювання 13 травня.

Український парламент ухвалив цей законопроєкт у другому читанні і в цілому 14 квітня.

Згідно із законопроєктом, забороняється використання друкованих засобів масової інформації для пропаганди російського неонацистського тоталітарного режиму, акту агресії проти України з боку Російської Федерації як держави-терориста, символіки, яку використовують збройні та інші військові формування Російської Федерації у війні проти України. Заборонено також державну реєстрацію друкованого ЗМІ, назва якого містить символіку воєнного вторгнення російського неонацистського тоталітарного режиму в Україну.

У законопроєкті наголошується, що в символіці політпартії не може використовуватися символіка, яку використовують збройні та інші військові формування РФ у війні проти України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА