16:03 22.05.2022

Зеленський висловився за ухвалення закону про статус поляків в Україні

1 хв читати
Зеленський висловився за ухвалення закону про статус поляків в Україні

Президент України Володимир Зеленський висловився за ухвалення закону Про статус поляків в Україні.

"Окремо, я вдячний польському Сейму за нещодавно ухвалений закон про допомогу громадянам України. Це абсолютно безпрецедентне рішення, за яким наші громадяни, що вимушено переїхали тимчасово до Польщі через агресію Російської Федерації, отримають майже такі самі права й можливості, як і громадяни Польщі. Легальне проживання, працевлаштування, навчання, медична опіка, соціальні гарантії. Це великий крок, великий жест великої душі, на який здатен тільки великий друг України", - сказав він, виступаючи в неділю у Верховній Раді на спеціальному засіданні за участю президента Польщі Анджея Дуди.

"І цей крок не залишиться одностороннім. Я вважаю, що найближчим часом ми повинні подати до Верховної Ради України аналогічний – дзеркальний – законопроєкт", - заявив він.

За словами президента, "дай Бог, щоб польським громадянам ніколи в житті не знадобилися всі його переваги в таких умовах, в умовах війни. Але закони мають велике символічне значення, які показують, що українці і поляки – рідні та рівні. І я впевнений, що депутатський корпус України підтримає цей закон – швидко і, впевнений, більшістю голосів".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА