15:46 19.05.2022

РФ розпочала інженерне обладнання аеродрому "Зябрівка" в Гомельській області, ситуація у Придністров'ї стабільно напружена - Генштаб ЗСУ

2 хв читати
РФ розпочала інженерне обладнання аеродрому "Зябрівка" в Гомельській області, ситуація у Придністров'ї стабільно напружена - Генштаб ЗСУ

РФ розпочала роботи на аеродромі "Зябрівка" в Гомельській області Білорусі, який зможе використовуватись як військова база, повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України Олексій Громов.

"За наявними даними, противник розпочав заходи інженерного обладнання аеродрому "Зябрівка" в Гомельській області, який надалі може використовуватися як військова база РФ на території Республіки Білорусь", - сказав Громов на брифінгу в медіацентрі "Україна" в четвер.

Він поінформував, що у Брестській і Гродненській областях Білорусі перевіряються здібності місцевих органів влади щодо формування органів управління та підрозділів територіальної оборони. За словами Громова, на одному з полігонів відбулося тренування у наведенні понтонної переправи та форсуванні водної перешкоди річки Неман підрозділами 6 окремої мотострілецької бригади міста Гродна.

"Напевно, білорусам не дають спокою лаври батальйонно-тактичної групи 74 окремої мотострілецької бригади збройних сил РФ, яка форсувала річку Сіверський Донець у районі Білогорівки Луганської області й зазнала значних втрат", - зазначив представник Генштабу.

Він повідомив, що обстановка на території та навколо невизнаної "Придністровської Молдавської Республіки" характеризується як стабільно напружена. "Особовий склад оперативної групи російських військ перебуває на казарменому становищі. Масового переміщення особового складу та техніки не виявлено. Структурні підрозділи Міністерства оборони "Придністровської Молдавської Республіки" переведено у щоденний режим роботи. Водночас у підрозділах продовжують перебувати взводні групи, призначені протидиверсійних дій", - розповів Громов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА