09:44 18.05.2022

На Харківщині внаслідок ворожих обстрілів сталися пожежі в приватних будинках, на об'єктах інфраструктури та в екосистемах - ДСНС

1 хв читати

Минулої доби рятувальники Харківського гарнізону ДСНС здійснили 34 оперативні виїзди, 23 з яких на ліквідацію пожеж, зокрема 11 пожеж, спричинених обстрілами.

"Пожежі, спричинені ворожими обстрілами, сталися в Чугуївському (5) та Харківському (6) районах області. Горіли приватні будинки, надвірні забудови, гаражі, об'єкти інфраструктури та природні екосистеми", - повідомляє пресслужба ГУ ДСНС у Харківській області.

Зокрема, у Циркунівській громаді потрапляння снаряда спричинило пожежу на території двох приватних домоволодінь: горіли два будинки та надвірні забудови на загальній площі понад 200 кв. м. На гасіння вогню знадобилося понад півтори години. До ліквідації пожежі було залучено чотири підрозділи ДСНС.

На території Богодухівської громади через обстріли загорілася хвойна підстилка в лісовому масиві. Вогонь швидко набрав сили й перекинувся на сухостій, що межував із лісом. На момент прибуття рятувальників вогонь охопив близько 10 га. Із пожежею боролися з 8:55 до 11:10 два оперативні відділення 51 державного пожежно-рятувального загону.

Крім того, протягом доби проводилися аварійно-рятувальні роботи та розбирання завалів у зруйнованих будівлях Київського, Індустріального районів міста Харкова та Дергачівській громаді. Силами піротехнічних підрозділів ДСНС було знешкоджено 16 ворожих боєприпасів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА