17:45 17.05.2022

NASA планує відправити до Місяця непілотований корабель Orion у серпні

2 хв читати
NASA планує відправити до Місяця непілотований корабель Orion у серпні

Перший непілотований політ космічного корабля Orion до Місяця в рамках програми Artemis ("Артеміда") відбудеться у серпні цього року, повідомив глава NASA Білл Нельсон під час слухань комісії палати представників із бюджетних асигнувань.

"Наразі я сказав би, що в серпні. В рамках місії тривалістю близько тридцяти днів буде перевірено всі системи для здійснення непілотованих польотів", - відповів Нельсон на запитання члена комісії про запуск місії "Артеміда-1".

Перед запуском ракета-носій має успішно пройти стендове випробування. Під час випробування фахівці здійснять імітацію процедур, необхідних для успішного запуску, а також перевірять роботу систем, інтерфейсів і програмного забезпечення.

18 березня NASA повідомило, що 98-метрову ракету SLS із космічним кораблем Orion було вивезено на транспортері з цеху вертикального складання на стартовий майданчик 39B космічного центру імені Кеннеді. Проте через низку технічних проблем тест неодноразово переносився.

У рамках місії Artemis 1 непілотований космічний корабель Orion попрямує до Місяця, на орбіті якого він пробуде кілька тижнів. Потім корабель повернеться до Землі, і його спускна капсула приводниться в Атлантиці.

Тестовий політ має продемонструвати готовність ракети SLS і корабля Orion до виконання пілотованої місії. Під час місії Artemis 2 до Місяця вирушить екіпаж у складі чотирьох астронавтів, зазначили у NASA. Пілотований корабель, політ якого наразі планується у 2024 році, повинен буде здійснити обліт природного супутника Землі. Після виконання тривалого космічного польоту спускний корабель Orion з астронавтами приводниться в Атлантиці. В рамках місії Artemis 3 уже має відбутися висадка американських астронавтів на поверхню Місяця.

Програму Artemis було оприлюднено у вересні 2020 року. Її головна мета – повернення, через 53 роки, американських астронавтів на місячну поверхню у 2025 році, будівництво навколомісячної станції та підготовка умов для можливої колонізації Місяця у майбутньому.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА