12:39 17.05.2022

"Суспільне" 20 травня розпочне консультації з Європейською мовною спілкою щодо проведення "Євробачення-2023" в Україні

1 хв читати
"Суспільне" 20 травня розпочне консультації з Європейською мовною спілкою щодо проведення "Євробачення-2023" в Україні

Національна суспільна телерадіокомпанія України (НСТУ) 20 травня розпочне процедуру переговорів з Європейською мовною спілкою щодо проведення Міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2023" в Україні.

"Перед нами стоїть виклик – проведення "Євробачення-2023" в Україні. Якщо раніше в інших країнах це було питання інфраструктури та фінансів, то у нас, безумовно, це ще й безпековий фактор. У п'ятницю ми розпочинаємо консультації з Європейською мовною спілкою та розпочинаємо процедури перемовин щодо проведення "Євробачення-2023", - сказав голова правління НСТУ Микола Чернотицький на брифінгу в медіацентрі "Україна" у вівторок удень.

Також під час заходу голова делегації України на "Євробаченні-2022" Оксана Скибінська передала Чернотицькому офіційну документацію щодо проведення "Євробачення-2023", яку отримала в Турині.

Крім того, голова правління НСТУ заявив, що і мовник і влада роблять усе можливе, аби "Євробачення-2023" відбулося саме в Україні.

"Водночас фактор безпеки є важливим, і остаточне рішення ухвалюватиметься разом із Європейською мовною спілкою. Я вже впевнений, що це будуть тяжкі переговори", - заявив він.

Як повідомлялося, український гурт Kalush Orchestra з піснею Stefania переміг у Міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення-2022" у Турині (Італія). Отже, Україна отримала право приймати у себе конкурс наступного року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА