13:55 16.05.2022

Корнієнко запросив естонського колегу відвідати Україну

2 хв читати
Корнієнко запросив естонського колегу відвідати Україну

 Перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко запросив свого естонського колегу Ханно Певкура відвідати Україну з робочим візитом.

"(…) Корнієнко у рамках робочого візиту зустрівся з першим віцепрезидентом парламенту Естонії Ханно Певкуром та запросив його з робочим візитом відвідати Україну", - повідомляє Верховна Рада у телеграмі у понеділок.

Корнієнко та Певкур обговорили питання допомоги Україні у розмінуванні територій, наданні тимчасових будинків для проживання українців, процесі ідентифікації тіл загиблих.

Як зазначається у повідомленні, особливу увагу сторони приділили проблемі розмінування Чорного моря.

"Під час свого візиту зі мною поїдуть необхідні Україні експерти. Ви, зі свого боку, запросите своїх професіоналів для спільної успішної роботи", - сказав Певкур.

Як повідомляє сайт Верховної Ради, Корнієнко також зустрівся зі спікером естонського парламенту Юрі Ратасом, з яким обговорив упровадження санкцій на російські енергоносії, економічну та гуманітарну допомогу, а також міжпарламентську взаємодію.

"Кожен літр палива, за який платять Російській Федерації, це ще два снаряди, які летять по українських містах", - зазначив Корнієнко і подякував Естонії за впроваджені проти Російської Федерації санкції та економічну підтримку України.

"Ми розуміємо, що це не просто для Естонії та вашої економіки, тому вдячні за сміливість у цьому напрямі", - сказав перший віцеспікер.

Корнієнко також акцентував увагу на необхідній допомозі Україні від Естонії щодо впливу на ухвалення рішень про членство Росії у міжнародних організаціях.

"Це досить серйозна проблема, що Росія продовжує бути членом Генасамблеї ООН, членом Ради безпеки ООН, членом великої кількості організацій - від спортивних до профільних економічних. На нашу думку, так не має бути", - наголосив Корнієнко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА