12:01 16.05.2022

На півдні України зберігається загроза обстрілів, противник намагається облаштувати позиції на Зміїному – оперативне командування "Південь"

1 хв читати
На півдні України зберігається загроза обстрілів, противник намагається облаштувати позиції на Зміїному – оперативне командування "Південь"

Російське корабельне угруповання у північно-західній частині Чорного моря складається з двох кораблів – носіїв крилатих ракет і шести великих десантних кораблів, повідомляє оперативне командування "Південь".

"При цьому противник продовжує підйомно-рятувальні роботи на місці знищення десантного катера типу "Серна" біля Зміїного і намагається облаштувати позиції та організувати постачання техніки на острів. Тож загроза ракетних ударів і ймовірність висадки десанту залишаються", - зазначається у повідомленні у фейсбуці.

У Херсонській та Миколаївській областях російські окупанти продовжують зміцнюватися на зайнятих рубежах, активних наступальних дій не ведуть.

Також у Херсонській області вкотре було завдано удару по Чорнобаївці, внаслідок чого зруйновано склад боєприпасів, загинули 75 російських військовослужбовців і знищено майже 20 одиниць техніки – зокрема чотири буксирувані та дві самохідні гаубиці "Мста-С", чотири мінометні комплекси, дві одиниці броньованої та чотири - автомобільної техніки, дві майстерні технічного обслуговування та один БПЛА.

На Одещині спеціалісти підривної команди Військово-морських сил знешкодили дві російські якірні міни, які штормом винесло впритул до узбережжя.

"Не нехтуйте заходами безпеки, дотримуйтеся встановлених обмежень щодо заборони відвідування замінованого узбережжя та прибережних вод, будьте пильними та свідомими. Бережіть себе, разом збережемо Україну!" - закликали в командуванні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА