07:41 14.05.2022

Байден запевнив фінського президента і прем'єра Швеції, що двері НАТО відчинені

1 хв читати
Байден запевнив фінського президента і прем'єра Швеції, що двері НАТО відчинені

Президент США Джо Байден у розмові з фінським президентом Саулі Нііністьо та прем'єром Швеції Магдаленою Андерсон нагадав, що вони мають право самі вирішувати, як гарантувати власну безпеку.

"Президент Байден (під час розмови - ІФ) акцентував свою підтримку політики відкритих дверей НАТО та право Фінляндії та Швеції визначати своє майбутнє, зовнішню політику та параметри гарантування безпеки", - йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті Білого дому.

Американський лідер також обговорив з Нііністьо та Андерсон "тісну співпрацю в сфері оборони та безпеки між країнами, а також зусилля, спрямовані на зміцнення трансатлантичної безпеки".

Раніше фінський президент написав у твіттері, що поділився інформацією з американським колегою та прем'єром Швеції про наступні кроки Фінляндії щодо вступу до Північноатлантичного альянсу. Він також заявив, що Фінляндія цінує підтримку США у цьому питанні.

У вівторок фінська газета Helsingin Sanomat написала з посиланням на свої джерела, що Фінляндія та Швеція разом подадуть заявки на членство в НАТО на початку наступного тижня. Для вступу країни до альянсу необхідна згода всіх країн, що вже входять до нього.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА