14:34 13.05.2022

Україна орієнтується на необхідність забезпечення 1 млн військових - Резніков

2 хв читати
Україна орієнтується на необхідність забезпечення 1 млн військових - Резніков

Україна нарощує свій оборонний потенціал шляхом і закупівель, і виробництва необхідних ресурсів із розрахунком забезпечити ними 1 млн військовослужбовців, заявляє міністр оборони Олексій Резніков.

"Ескалація спровокувала вибухове зростання оборонних потреб. Україна не була готова до цього повністю… На початкових етапах надзвичайно допомогли волонтери, які завдяки мобільності закривали гострі проблемні питання. Розгортання державного механізму – це багато формальностей навіть в умовах війни… В підсумку було запущено процеси, які забезпечать нарощування оборонного потенціалу України. Це стосується і закупівель, і виробництва необхідного. Ми орієнтуємося на потребу забезпечити 1 млн людей, які долатимуть ворога", - написав Резніков у фейсбуці у п'ятницю.

За його словами, в рамках визначеного урядом курсу акцент робиться на стимулюванні українських виробників. З партнерами обговорюються не лише питання імпорту, а й ремонту української техніки, а також побудови спільних виробничих ланцюгів.

"Ми інвестуємо в сучасну українську зброю. Ми перебудовуємо всі процеси, щоб збільшувати наші спроможності. Наш головний пріоритет – забезпечити стабільність і ритмічність постачання, незважаючи на усю протидію ворога", - розповів міністр.

Резніков зазначив, що РФ значно перевершує Україну в ресурсах, тому на всіх рівнях проводилася робота, "щоб змінити філософію підтримки України з боку західних партнерів". "Урешті-решт відбувся тектонічний зсув. За місяць Україна пройшла інтеграційний шлях у сфері оборони, який не могла здолати 30 років. Ми вже отримуємо важке озброєння від партнерів... Три місяці тому це вважалося неможливим", - розповів голова відомства.

За словами міністра, 26 квітня під час зустрічі глав оборонних відомств понад 40 країн світу на американській базі Рамштайн у Німеччині "вільний світ, який був шокований звірствами російських окупантів на нашій землі, визначив нову спільну мету: не зупинити, а перемогти Кремль". "Це повністю відповідає нашим прагненням, адже наша мета – відновити суверенітет і територіальну цілісність у міжнародно визнаних кордонах", - резюмував Резніков.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА