10:36 13.05.2022

Резолюція РПЛ ООН важлива для притягнення до відповідальності винних у злочинах під час агресії РФ проти України – МЗС

2 хв читати
Резолюція РПЛ ООН важлива для притягнення до відповідальності винних у злочинах під час агресії РФ проти України – МЗС

У Міністерстві закордонних справ України наголошують на важливості схвалення Радою ООН з прав людини (РПЛ) резолюції щодо погіршення ситуації з правами людини в Україні внаслідок російської агресії та дякують за ухвалення документа.

"Україна висловлює вдячність країнам-членам ООН, особливо членам Ради ООН з прав людини, котрі підтримали цей документ. Він є важливим для забезпечення відповідальності винних у вчинені серйозних порушень прав людини та воєнних злочинів у ході російської агресії проти нашої держави", - йдеться у коментарі, розміщеному на сайті МЗС у п'ятницю.

Як повідомлялося, 12 травня Рада ООН з прав людини схвалила ініційовану Україною резолюцію "Погіршення ситуації з правами людини в Україні в результаті російської агресії". Її підтримали 33 країни, утрималися – 12, проти проголосували дві: КНР та Еритрея.

Резолюція наголошує на прихильності до суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних межах, передбачає спеціальне розслідування порушень та злочинів на звільнених територіях Київської, Чернігівської, Сумської та Харківської областей та підготовку Верховним комісаром ООН з прав людини доповіді про ситуацію та порушення прав людини у м. Маріуполі.

РПЛ ООН також закликає РФ надати представникам міжнародних правозахисних та гуманітарних інституцій, включаючи установи ООН, негайний та необмежений доступ до перевезених із постраждалих районів України осіб, які наразі утримуються в РФ або на контрольованих нею окупованих територіях України, а також надати вичерпний перелік таких осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА