07:44 13.05.2022

США підтримують приєднання Фінляндії та Швеції до НАТО

2 хв читати
США підтримують приєднання Фінляндії та Швеції до НАТО

У Вашингтоні підтримують ідею Фінляндії та Швеції щодо приєднання до блоку НАТО, повідомила у четвер на брифінгу представник Білого дому Джен Псакі.

"Ми підтримаємо заявку на вступ до НАТО від Фінляндії та Швеції, якщо вони оберуть цей шлях", - сказала вона.

Псакі зазначила, що з цих питань мають висловитися й інші партнери Альянсу.

"Ми підтримуємо політику відкритих дверей, яку демонструє НАТО, ми підтримуємо наміри будь-якої країни на подання заявки на вступ", - додала вона, зазначивши на "довготривалій співпраці у військовій сфері з Фінляндією та Швецією".

Раніше у четвер глава комітету Сенату США з міжнародних відносин Боб Менендес оголосив, що комітет веде підготовку до розгляду можливих заявок Фінляндії та Швеції на приєднання до НАТО.

"Голова сенатського комітету США з міжнародних відносин демократ Боб Менендес сказав у четвер, що комітет вже працює над тим, щоб гарантувати швидкий розгляд членства Фінляндії та Швеції в НАТО, якщо вони подадуть відповідні заявки", - зазначає телеканал CNN.

Заступник голови комітету республіканець Джим Ріш на сторінці у твіттері також висловив підтримку прагненню влади Фінляндії увійти до НАТО. Сенатор назвав озвучені у четвер плани фінської влади "грандіозним кроком уперед - у майбутнє трансатлантичної безпеки".

CNN нагадує, що для того, щоб Вашингтон схвалив прийом нових членів у НАТО, "за" повинні проголосувати як мінімум дві третини Сенату США.

Минулого вівторка фінська газета Helsingin Sanomat із посиланнями на власні джерела писала, що Фінляндія та Швеція разом подадуть заявки на членство в НАТО на початку наступного тижня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА