16:14 12.05.2022

РФ не може повноцінно відновити боєздатність виведених з України військових підрозділів – українська розвідка

1 хв читати
РФ не може повноцінно відновити боєздатність виведених з України військових підрозділів – українська розвідка

Утративши під час війни в Україні значну частину свого військово-технічного потенціалу, росіяни вже змушені постачати в підрозділи, які зазнали непоправних втрат, техніку та озброєння 1950-1960-х років виробництва, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Проте така ситуація не бентежить керівництво Кремля, йому байдуже, скільки та на чому відправляти "гарматне м'ясо" у бій за майбутнє "руского міра". Завжди знайдеться щось, що іржавіє десятиліттями на складах та що не захотіли свого часу закуповувати навіть країни третього світу", - йдеться в повідомленні на сайті ГУР.

Зокрема, зі складів довгострокового зберігання техніку навіть не можуть доставити до підрозділів, проте військових змушують її приймати та доповідати командуванню про повну укомплектованість та забезпечення бойових частин.

Протягом квітня з баз зберігання Росії знято: 18 САУ "Мста-С" з арсеналу ракетно-артилерійського озброєння Східного ВО (Приморський край); 28 САУ "Акація" із 94 арсеналу ГРАУ (Омськ); 15 САУ "Мста-С", 5 САУ "Акація" та 20 САУ "Гвоздика" з арсеналу комплексного зберігання РАО (Свердловська обл.); 15 РСЗВ "Ураган" та 11 ТРК "Точка-У" зі 109 арсеналу ГРАУ (Іркутська обл.).

"Відновлення боєздатності та укомплектування військ Західного ВО здійснюється, у тому числі, за рахунок озброєння та військової техніки, знятої зі зберігання 239-го центру забезпечення мобілізаційного розгортання (Богучар)", - додали в ГУР.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА