07:53 12.05.2022

У Німеччині розпочинається зустріч глав МЗС G7

2 хв читати
У Німеччині розпочинається зустріч глав МЗС G7

Міністри закордонних справ країн "Групи семи" у четвер зберуться у федеральній землі Шлезвіг-Гольштейн і проведуть зустріч під головуванням ФРН.

Західні ЗМІ пишуть, що, як очікується, основною темою зустрічі, яка пройде 12-14 травня, буде ситуація в Україні, її вплив на енергетичну та продовольчу безпеку.

Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок заявила, що її український колега Дмитро Кулеба ухвалив запрошення приєднатися до зустрічі. Також, за даними видання "Зюддойче цайтунг", на зустрічі глав МЗС G7 буде присутній і міністр закордонних справ Молдови Микола Попеску.

Видання зазначає, що окрім українського питання міністри обговорюватимуть Китай та обстановку в Індо-Тихоокеанському регіоні, ситуацію на Близькому Сході, в Африці та Афганістані, кліматичні зміни та пандемію коронавірусу. У деяких обговореннях візьме участь голова МЗС Індонезії Ретно Марсуді, чия країна зараз головує у G20.

У Білому домі, у свою чергу, повідомили, що США, Німеччина, Індонезія, Сенегал 12 травня паралельно з початком зустрічі глав МЗС країн G7 проведуть у віртуальному форматі другий глобальний саміт з коронавірусу COVID-19. До зустрічі приєднаються й інші країни, неурядові організації та підприємства приватного сектора. Так, у саміті візьмуть участь ПАР, Канада, Норвегія, Японія, Індія, Колумбія, Південна Корея, Італія, Іспанія, Нова Зеландія та представники Єврокомісії. Крім того, до саміту приєднається ВООЗ.

Зюддойче цайтунг нагадує, що пізніше, 14-15 травня, на неформальну зустріч у Берліні зберуться глави МЗС країн НАТО. При цьому, уточнює газета, у суботу до консультацій приєднаються міністри закордонних справ Швеції та Фінляндії Анн Лінде та Пекка Хаавісто.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА