07:49 12.05.2022

Саміт ЄС-Японія обговорить ситуацію в Україні

2 хв читати
Саміт ЄС-Японія обговорить ситуацію в Україні

У Токіо в четвер відбудеться 28-й саміт Євросоюз-Японія, оголосила в Брюсселі Європейська рада.

ЄС представлятимуть голова Євроради Шарль Мішель та голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн. Японію – прем'єр-міністр Фуміо Кісіда.

Очікується, що лідери обговорять подальшу співпрацю та погодження санкцій щодо Росії у зв'язку з її вторгненням в Україну, йдеться в комюніке Євроради.

"Єдині у своїй підтримці України, ЄС та Японія обговорять конкретні способи надання гуманітарної, політичної, фінансової та матеріальної підтримки Україні", - заявляють у Брюсселі.

У Єврораді зазначають, що реакція ЄС та Японії на війну Росії в Україні "продемонструвала силу спільних інтересів та одностайність партнерства ЄС та Японії у захисті заснованого на правилах міжнародного порядку та ефективної багатосторонності".

"Саміт дає можливість поглибити динамічний союз між ЄС та Японією", - розраховують у Європейському союзі.

Планується дати старт на цій зустрічі партнерству ЄС-Японія у галузі цифрових технологій. "Це буде перше цифрове партнерство ЄС з будь-якою країною, яке розкриває величезний потенціал у цій галузі та допомагає забезпечити успішну цифрову трансформацію, яка принесе солідарність, процвітання та стійкість", - сказано в комюніке.

У ході переговорів сторони також обговорять співпрацю в галузі безпеки та оборони, питання торгівлі, захист клімату, глобальну економіку, продовольчу та енергетичну безпеку, зняття пов'язаних із COVID-19 обмежень на поїздки.

Передбачається ухвалити наприкінці зустрічі спільну декларацію.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА