20:02 09.05.2022

Харківська облрада закликає жителів тимчасово окупованих територій не брати участі у псевдореферендумах та "виборах" - заява

2 хв читати

Харківська обласна рада на позачерговій сесії у понеділок, 9 травня, ухвалила звернення про засудження агресії Російської Федерації та підтримку територіальної цілісності й незалежності України.

Як повідомили в пресслужбі Харківської облради, звернення було ухвалено одноголосно, його підтримали всі 98 депутатів, що зареєструвалися (обліковий склад облради - 120 депутатів).

"За наявної інформації, окупаційні адміністрації мають на меті створити видимість "народного волевиявлення" для легалізації власних окупаційних органів влади. Ми, депутати Харківської обласної ради восьмого скликання, категорично наголошуємо, що уся територія Харківської області була, є та буде невід'ємною частиною нашої єдиної держави – України", - йдеться у зверненні.

Його автори закликають жителів тимчасово окупованих територій ігнорувати будь-які псевдореферендуми та/або вибори, організовані загарбниками.

"Ми упевнено стверджуємо, що ні такі псевдореферендуми, ні будь-які "вибори" не підтримуються керівництвом Харківської області та депутатським корпусом обласної ради, а також іншими законно обраними органами влади нашої держави. Також наголошуємо, що нормативно-правові акти окупаційних сил та окупаційних адміністрацій Російської Федерації є незаконними, нікчемними, не створюють жодних правових наслідків", - зазначено у зверненні.

Його автори висловлюють підтримку жителям тимчасово окупованих територій.

"Кожного дня наша держава та наші воїни наближають звільнення від окупантів міста і села, що загарбав ворог. Ми віримо у нашу Перемогу та єдину неподільну Україну! Ми, депутати Харківської обласної ради, повністю підтримуємо позицію Верховної Ради України, висловлену у Заяві про вчинення Російською Федерацією геноциду в Україні, яка прийнята народними депутатами України 14 квітня 2022 року. Харківщина – це Україна. Україна суверенна та єдина", - йдеться у зверненні.

За інформацією пресслужби Харківської облради, сесія відбувалася у режимі відеоконференції. Трансляції засідання не було "з міркувань безпеки".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА