15:49 08.05.2022

Шмигаль і Пленкович обговорили співпрацю в розмінуванні та відновленні України

1 хв читати
Шмигаль і Пленкович обговорили співпрацю в розмінуванні та відновленні України

Прем'єр-міністри України та Хорватії – Денис Шмигаль та Андрій Пленкович обговорили під час зустрічі в Києві 8 травня співпрацю в розмінуванні та відновленні України.

Денис Шмигаль подякував Хорватії за гуманітарну та фінансову підтримку, а також за допомогу в оборонній сфері, повідомила пресслужба уряду України.

Прем'єри обговорили взаємодію в рамках розслідування Міжнародним кримінальним судом злочинів російських військових в Україні та надання технічної допомоги в розмінуванні українських територій.

"Хорватія має унікальний досвід у розмінуванні звільнених територій. Вже зараз для оновлення окремих регіонів України нам потрібне спеціальне обладнання та техніка. Наші експерти почали переговори з цього питання", - зазначив прем'єр-міністр України.

Глава уряду України поінформував хорватського колегу, що Міжнародний валютний фонд створив спеціальний адміністративний рахунок, через який можна фінансово підтримати відновлення України та задоволення її потреб у гуманітарній та соціальній сферах. Шмигаль також звернувся з пропозицією виділити Україні частину коштів, отриманих Хорватією після останнього перерозподілу МВФ країнам-членам спеціальних прав запозичень.

"Хорватія також є одним із драйверів з питання приєднання України до Європейського Союзу. Найближчим часом ми завершимо заповнення другої частини опитувальника, необхідного для отримання статусу кандидата. Очікуємо схвального рішення Ради ЄС у червні", - наголосив глава українського уряду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА