12:12 08.05.2022

Мінветеранів запрошує офіс НАТО до реалізації в Україні програми переходу з військової кар'єри до цивільного життя

2 хв читати
Мінветеранів запрошує офіс НАТО до реалізації в Україні програми переходу з військової кар'єри до цивільного життя

Міністерство у справах ветеранів надало офісу НАТО пропозиції щодо реалізації в Україні програми переходу з військової кар'єри до цивільного життя, повідомила міністр Юлія Лапутіна.

"У провідних арміях світу, згідно зі стандартами НАТО, успішно існує система переходу з військової кар'єри до цивільного життя. Тобто, відтоді як починається рекрутинг людини, вона вже має знати, що буде через 5, 10, 15 років. І потім, коли вже звільняється зі служби, у неї є розуміння, як можна отримати іпотеку, яке медичне забезпечення тощо. Це так званий "шлях ветерана", - сказала Лапутіна в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

На запитання, коли така система запрацює в Україні, міністр зазначила, що роботу над цим відомство почало ще до широкомасштабної війни.

"Відтоді як Альянс відкрив тут свій офіс, на цю тему для українських військових відбувалося дуже багато тренінгів, роками зусилля спрямовувалися на теоретичне навчання, але безпосередніх рішень ухвалювали, на жаль, мало. Зараз ми також надали офісу НАТО свої пропозиції щодо "шляху ветерана" і запрошуємо приєднатися до його впровадження на практиці, тому що ми справді цього потребуємо", - заявила Лапутіна.

Міністр також поскаржилася, що війна змінила деякі плани, але відомство продовжує реалізовувати програму про перехід з військової кар'єри в цивільне життя.

"Фактично нам потрібно знати, де ж ми підхопимо ветерана після армії. Усвідомлюючи навантаження на Міністерство оборони, ми готові сьогодні взяти на себе напрацювання механізму переходу, щоб одразу його запустити після нашої перемоги", - підсумувала чиновниця.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

Німецька Quantum Systems відкрила завод БПЛА в Україні

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА