10:06 08.05.2022

Унаслідок атак російських військ пошкоджено або зруйновано 116 споруд духовного значення - Держетнополітики

1 хв читати
Унаслідок атак російських військ пошкоджено або зруйновано 116 споруд духовного значення - Держетнополітики

Унаслідок атак російських військ зазнали руйнувань вже щонайменше 116 споруд духовного значення, повідомляє Державна служба України з етнополітики та свободи совісті.

"Агресивна атака російських військ руйнує християнські храми та інші святині релігійних громад України: з 24 лютого зазнали руйнувань вже щонайменше 116 споруд духовного значення (не рахуючи прилеглих будівель) у щонайменше тринадцяти областях України: Київській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській", - йдеться у повідомленні пресслужби відомства.

Зазначається, що переважна більшість із них (91 із 116) - православні храми. Крім того, руйнувань зазнали також мечеті, синагоги, католицькі та протестантські церкви, релігійні освітні заклади та важливі адміністративні будівлі релігійних організацій.

Згідно з повідомленням, найбільше об'єктів, що зазнали руйнувань унаслідок вторгнення Росії в Україну, на сьогодні виявлено у Донецькій, Київській та Харківській областях (щонайменше 20 у кожній із них). Відповідно, у цих трьох областях понад половина всіх зафіксованих наразі випадків пошкоджень сакральних споруд України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА