07:16 06.05.2022

Голова МАГАТЕ обговорив із головою ДІЯРУ ситуацію із ЗАЕС на зустрічі у Відні

2 хв читати
Голова МАГАТЕ обговорив із головою ДІЯРУ ситуацію із ЗАЕС на зустрічі у Відні

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Маріано Гроссі та голова Держінспекції ядерного регулювання України Олег Коріков на зустрічі у штаб-квартирі агентства у Відні обговорили ситуацію із захопленою військами РФ Запорізькою АЕС.

"Ми підсумували прогрес у нашій допомозі Україні з ядерної безпеки та обговорили ситуацію із ЗАЕС, щодо якої МАГАТЕ готове виконувати свою незамінну роль", - написав Гроссі у своєму Твіттері в четвер.

ГІЯРУ у фейсбуці зазначила, що Коріков очолив делегацію України для участі у Четвертій позачерговій нараді договірних сторін Об'єднаної конвенції про безпеку поводження з відпрацьованим ядерним паливом та радіоактивними відходами, метою якої є погодження удосконалення процедур такого обігу.

У щоденному оновленні МАГАТЕ щодо України також повідомляється, що в результаті розгортання нових каналів передачі, заснованих на супутникових технологіях, відновлено дистанційну передачу даних системи моніторингу ядерної безпеки до штаб-квартири МАГАТЕ з усіх об'єктів ЧАЕС, за винятком одного, "на якому ще відбудуться технічні роботи".

Також після візиту на ЧАЕС інспекторів і технічних фахівців агентства вдалося повністю відновити дані з усіх систем автоматичного моніторингу ядерної безпеки, встановлених на її майданчику, зазначили в МАГАТЕ, вказавши, що передача даних була перервана на два місяці після захоплення ЧАЕС військами РФ 24 лютого.

Як повідомлялося, 4 травня Гроссі повідомив про свою зустріч із головою держконцерну "Росатом" Олексієм Ліхачовим у Стамбулі з приводу захопленої РФ ЗАЕС.

26 квітня Гроссі відвідав ЧАЕС, очоливши місію МАГАТЕ та доставивши партію обладнання з ядерної безпеки.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА