21:21 04.05.2022

Необхідно провести розслідування воєнних злочинів РФ і дати оцінку цим діям

1 хв читати
Необхідно провести розслідування воєнних злочинів РФ і дати оцінку цим діям

Спікер парламенту Молдови Ігор Гросу наголошує на необхідності провести розслідування воєнних злочинів росіян в Україні та дати належну оцінку таким діям агресора.

"Ми рішуче засуджуємо жорстокі воєнні злочини, вчинені російською армією. Необхідно провести їхнє розслідування і дати оцінку діям російських злочинців. Хочу наголосити, що Республіка Молдова рішуче засудила російську агресію проти України з перших днів війни. Ми твердо підтримуємо незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України у її міжнародно визнаних кордонах", – заявив він на спільному брифінгу із головою Верховної Ради України Русланом Стефанчуком за підсумками зустрічі сторін у середу.

Він також зазначив, що Молдова ретельно стежить за ситуацією в Україні разом із міжнародними партнерами та "готова відповідним чином реагувати та надавати допомогу".

Крім того, Гросу розповів, що був шокований після відвідування звільнених від російських окупантів міст-героїв Буча та Ірпінь у Київській області.

"Мені не вистачає слів, щоби описати мої враження. Такого жаху я ще не бачив у своєму житті, і ця трагедія торкнулася мене особисто. І від імені молдавського народу я хочу висловити щирі співчуття всім, хто втратив своїх близьких під час цих подій. Це трагедія всього світу, і звичайно, Молдова не може бути осторонь тих, хто потребує сьогодні допомоги", – додав спікер парламенту Молдови.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА