14:22 04.05.2022

Українці майже за місяць "нульового" розмитнення ввезли понад 29 тис. машин

2 хв читати
Українці майже за місяць "нульового" розмитнення ввезли понад 29 тис. машин

Українці майже за місяць дії "нульового розмитнення" ввезених автомобілів ввезли 29,195 тис. авто, зокрема понад половина з них (16,793 тис.) – автомобілі вартістю до 100 тис. грн.

Таку статистику Держмитслужби оприлюднила народний депутат Альона Шкрум на своїй сторінці у фейсбуці, спростовуючи "поширення міфів про масове завезення елітних іномарок".

Згідно з наведеною статистикою, ще 11,406 тис. авто – це машини вартістю від 100 до 500 тис. грн, 760 од. - від 500 тис. до 1 млн грн, 196 машин – від 500 тис. грн до 1 млн грн, та лише 40 од. – дорожчі за 2 млн грн (Mercedes-Benz, Cadillac, AUDI, LEXUS, BMW).

"За місяць українці завезли справді велику кількість машин, але 65-70% з них усіх – це скромні, недорогі, старі, йдуть у переважній більшості на армію чи потреби тероборони та ЗСУ. З них також є відсоток, який іде сім'ям. Машини по $3 тис. дол. люди купують точно не від хорошого життя, а для того щоб мати фізичну можливість пересуватися під час війни", - коментує статистику нардеп.

За її оцінкою, ввезення майже 1 тис. авто дорожче за 500 тис. грн, тобто хороших машин "для себе, а не для армії" - не катастрофічний показник, але вважає, що на такі авто можна було б накласти податок, який, "наприклад, піде на ЗСУ".

Шкрум погодилася з необхідністю розвантажити черги на кордоні для полегшення доставки гуманітарки та машин для армії, але висловила думку, що "всі машини до 100 тис. грн (або навіть 200 тис.) мають і надалі завозитися без сплати податків або принаймні без підвищеного акцизу.

"А взагалі – потрібно було встановити в першочерговому законі ліміт на "нульове" розмитнення за вартістю. І за нормальною вартістю розмитнювати все, що дорожче за 200 тис., окрім пікапів для армії. Саме такі норми вимагатиму й подаватиму відповідні поправки", - написала народний депутат.

Як повідомлялося, на початку квітня парламент звільнив від сплати ПДВ, акцизу та ввізного мита транспортні засоби, що ввозяться, зокрема, з метою швидкої їх доставки для армії, тероборони, гуманітарних та військових потреб.

Водночас, за інформацією Мінінфраструктури, з 25 квітня легкові автомобілі, які українці ввозять з ЄС для особистих потреб, оформляють лише на певних пунктах пропуску з метою усунення великих черг, що виникли через скасування митних платежів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗСУ: на Харківському напрямку противник активних дій не проводив

Генштаб ЗСУ: За добу відбулося 110 бойових зіткнень, втрати ворога сягнули близько 1210 осіб, знищено морський тральщик "Ковровець"

Обмеження електроенергії 19 травня поки що не плануються - Міненерго

У Черкаській області вночі збито два ударні безпілотники, без постраждалих і руйнувань - ОВА

Окупанти обстріляли село на Харківщині, двоє мирних жителів загинули, п'ятеро поранені

Армія РФ прагне захопити Вовчанськ для створення плацдарму з підготовки другого етапу наступу в Харківській області - ISW

Сили ППО за ніч знищили 24 дрони-камікадзе в південних регіонах, 20 із них - в Одеській області

За добу на Харківщині одна загибла та 11 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів - Синєгубов

Російська армія найближчим часом має намір тиснути по всій лінії фронту - ISW

У Середземному морі на бойовому чергуванні чотири кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА