11:53 04.05.2022

Зеленський проти заморожування конфлікту з Росією

2 хв читати
Зеленський проти заморожування конфлікту з Росією

Президент України Володимир Зеленський висловився проти заморожування конфлікту з Росією.

Під час виступу у вівторок увечері на Wall Street Journal CEO Council Summit, він, говорячи про можливе припинення вогню, сказав, що "не означає, що російські війська стоятимуть, де зараз. Це заморожений конфлікт. Ми не підемо на заморожений конфлікт".

Він назвав Мінські домовленості такими, що й призвели до замороженого конфлікту. "Я проти, такого документа точно не буде. Ми не виходили з "Мінська", з нього вийшла 24 лютого Росія. Вони вийшли, і більше в таке болото Україна точно не піде".

Водночас, за словами Зеленського, він не бачить бажання РФ домогтися припинення вогню. "Якщо у нас буде зустріч із президентом Путіним, тоді, може, ми з ним домовимося особисто. Він повинен брати на себе зобов'язання щодо припинення вогню, бажано публічні, тоді ми можемо вірити в це", - сказав президент.

Він також зазначив, що "спочатку треба зробити відповідні кроки, щоб зупинити війну, а потім вступить в силу дипломатія". "Бажано зробити перший етап, і ми це зробили - зупинити Росію, її просування вперед. Другий етап – максимально зробити так, щоб Росія відійшла з нашої території. Зараз ми на другому етапі. Третій етап – відновити максимально територіальну цілісність", – заявив він.

На його думку, "там, де можна відновити територіальну цілісність, знайти якісь компроміси завдяки діалогу на словах, а не діалогу зброєю, там Україна буде це робити, але показуючи свою позицію як рівноправний партнер у будь-якому діалозі".

Зеленський зазначив, що "наші групи спілкуються на рівні перемовників", але "я в такі домовленості не дуже вірю". "Важливо говорити, але поки особисто президент РФ офіційно не скаже, а не бачу ваги в таких домовленостях", - сказав Зеленський.

Джерело: https://t.me/V_Zelenskiy_official/1489

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА