14:36 02.05.2022

Керівництво України ухвалить рішення щодо продовження загальної мобілізації, виходячи з ситуації та необхідності поповнювати лави частин

2 хв читати
Керівництво України ухвалить рішення щодо продовження загальної мобілізації, виходячи з ситуації та необхідності поповнювати лави частин

Керівництво України ухвалить рішення щодо продовження загальної мобілізації, виходячи з обстановки та необхідності поповнювати лави військових частин, повідомив начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ Збройних сил України Роман Горбач.

"Мобілізацію було оголошено протягом трьох місяців з 24 лютого, які вже минають цього місяця. Але це не означає, що вона може завершитися. Все залежатиме від обстановки, яка складеться на той період, і якщо треба буде далі поповнювати лави наших військових частин військовослужбовцями, керівництво держави в разі потреби ухвалить рішення про продовження термінів цієї мобілізації", - сказав Горбач на пресконференції у Києві в понеділок.

Горбач уточнив, що, на його думку, керівництво України продовжить мобілізацію після 24 травня.

"Усе залежить від обстановки, яка складеться станом на той момент, коли вона має завершитися. Якщо така потреба буде, триватимуть бойові дії, однозначно, буде потреба в поповненні військовими фахівцями наших військових частин. Тому керівництво, я думаю, продовжить мобілізацію після 24 травня", - зазначив Горбач.

Водночас начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ зазначив, що наступна хвиля мобілізації поки що не передбачається, але "якщо навіть припустити, що вона буде, то мобілізуватимуть не лише офіцерів".

Він повідомив, що всі якісні та кількісні показники поточної мобілізації виконано "на 100 і більше відсотків".

"Мобілізація триває вже значно меншими темпами, але не тому, що щось не виходить, а тому що наприкінці лютого - на початку березня більшою мірою було укомплектовано бойовий компонент і Збройних сил України, і інших складових сил оборони. А наразі ми здійснюємо лише доукомплектування, поповнення військових частин людьми. Тобто зараз темпи є набагато нижчими, але мобілізація відбувається згідно з планом", - пояснив Горбач.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА