08:08 28.04.2022

Прокурор МКС: Ми проведемо в Україні незалежні розслідування та хочемо докопатися до суті справи

2 хв читати
Прокурор МКС: Ми проведемо в Україні незалежні розслідування та хочемо докопатися до суті справи

Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Ахмад Хан заявив, що Міжнародний кримінальний суд проведе в Україні незалежні розслідування та хоче докопатися до суті того, що скоїла армія РФ в Україні.

"Ми проведемо незалежні розслідування, ми намагатимемося тримати руку партнерства з державами, цивільним населенням, організаціями й потім піддаватимемо все, що ми отримаємо, належній незалежній судовій перевірці. Ми хочемо докопатися до суті справи. Водночас ніхто не може бути спостерігачем. Позавчора я зробив те, чого не робилося в історії МКС раніше, офісу, яким я зараз керую. Я підписав угоду про приєднання до спільної слідчої групи з Україною, Польщею та Литвою", - сказав Хан на неофіційному засіданні Ради безпеки ООН за формулою Аррія під назвою "Агресія Росії проти України: забезпечення відповідальності за звірства" в середу.

За його словами, тривають іще дев'ять структурних розслідувань.

Хан розповів, що був в Україні двічі, відвідавши Львів, Київ, Бучу, Бородянку з командою судмедекспертів, юристів і слідчих.

"Я відправив три комунікації РФ. Я не отримав відповіді, але я й надалі намагатимуся, тому я хочу сказати дуже чітко і я сподіваюся, що це передадуть, що мій офіс і я не мають іншого політичного порядку денного, ніж докопатися до правди й до ступеня фейкових новин, до ступеня змови або спроб обдурити світ. Що може бути кращим способом викрити брехню, ніж піддати її незалежному розслідуванню та аналізу? Мої двері відчинені, і я також продовжу стукати у двері", - зазначив Хан.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА