07:21 28.04.2022

ООН і гуманітарні організації подвоїли запит на допомогу для України

2 хв читати
ООН і гуманітарні організації подвоїли запит на допомогу для України

ООН та гуманітарні організації збільшили запит про допомогу розореною російською військовою агресією Україні більш ніж удвічі – до $2,25 млрд, йдеться в повідомленні Управління ООН з координації гуманітарних справ (OCHA).

Відповідно до оприлюдненого цього тижня оновленого "Екстреного заклику для України" (Ukraine Flash Appeal), термін його дії продовжено до серпня 2022 року, а зазначена сума потрібна, щоб допомогти 8,7 млн осіб, понад половина з яких жінки.

"Конфлікт викликав швидко зростаючу кризу переміщення у світі з часів Другої світової війни: майже 13 млн людей були змушені залишити рідні місця менш ніж за два місяці", – наголошується в документі, згідно з яким загальна кількість людей, що потребують допомоги, досягла 15,7 млн.

Згідно з наданими в документі картами, найбільше потребують допомоги – у Донецькій області (2,2 млн), Києві (1,9 млн), Луганській та Харківській областях – по 1,5 млн, Сумській – 821 тис., Херсонській – 766 тис., Дніпропетровській та Чернігівській – 681-672 тис., Запорізькій – 633 тис., Київській – 569 тис., Львівській – 511 тис. та Одеській та Миколаївській – 483-471 тис.

Оцінюючи загалом кількість внутрішньо-переміщених осіб у 7,7 млн, ООН припускає, що на Заході країни їх близько 2,9 млн, у Центрі – 1,8 млн, на Сході – 1,5 млн, на Півночі – 1,3 млн, на Півдні – 228 тис. та у Києві – 114 тис.

За даними ООН, з 24 березня до 21 квітня кількість людей, яким була надана допомога, збільшилася більш ніж утричі – до більш ніж 3,4 млн.

Як зазначається в оновленому Ukraine Flash Appeal, зазначені кошти гуманітарні організації планують, зокрема, для доставки гуманітарної допомоги до найважчих місць. Станом на 24 квітня міжвідомчі конвої під керівництвом ООН п'ять разів доставляли вантажі (двічі до Сум, один раз до Харкова, Сєверодонецька та Чернігова відповідно). Додаткові конвої будуть заплановані у найближчі тижні та місяці.

Ще одним заходом є виплата коштів на різні цілі: якщо на 31 березня їх отримали лише 18,5 тис. осіб, то на 23 квітня – 263 тис. Згідно з документом, на ці цілі необхідно близько $600 млн, а загалом виплати мають охопити 2 млн. людей.

Зазначається, що необхідно дотримуватися стратегії надання допомоги якомога ближче до людей, що її потребують: від підтримки пекарень для продовження виробництва хліба до доставки життєво важливих предметів медичного призначення до лікарень.

ООН зазначає, що нині в Україні діє 207 її гуманітарних партнерів, з яких понад половина – українські неурядові організації.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА