15:10 27.04.2022

Окупанти розігнали проукраїнський мітинг у Херсоні, четверо мирних жителів постраждали – прокуратура

1 хв читати
Окупанти розігнали проукраїнський мітинг у Херсоні, четверо мирних жителів постраждали – прокуратура

Прокуратура розпочала розслідування у зв'язку з розгоном окупантами у середу проукраїнського мітингу в Херсоні: російські військові застосували сльозогінний газ та світлошумові шашки, унаслідок чого постраждали чотири мирні жителі.

"27 квітня 2022 року під час мирного проукраїнського мітингу на площі Свободи в місті Херсоні військовослужбовці збройних сил РФ застосували сльозогінний газ і світлошумові шашки до мирного населення. За попередніми даними, постраждало четверо мирних жителів", - йдеться в повідомленні Офісу генпрокурора, розміщеному в телеграм-каналі відомства у середу.

За інформацією прокуратури, такі дії становлять пряму загрозу життю й здоров'ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, які прямо забороняють напади на цивільне населення та цивільні об'єкти.

"Вживаються всі можливі та належні заходи щодо встановлення обставин події та причетних осіб", - йдеться в повідомленні.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА