13:44 26.04.2022

За час війни поліція затримала понад тисячу мародерів – Клименко

2 хв читати
За час війни поліція затримала понад тисячу мародерів – Клименко

Голова Національної поліції України Ігор Клименко повідомляє, що за час війни в мародерстві викрито 1 200 осіб, загалом за майновими злочинами розслідують 5,5 тисячі кримінальних проваджень.

"Російські військові, яких героїзують на рфії, проявили себе як звичайнісінькі розбійники. Наприкінці березня на Сумщині четверо окупантів вдерлися у будинок місцевих мешканців. Під дулом автомата зв’язані господарі розповіли, де ховають гроші. Окупанти забрали в людей понад 150 тисяч доларів США. Щастя, що потерпілі залишилися живі", - написав Клименко на своїй сторінці у фейсбуці у вівторок.

За його словами, окупанти масово відбирали в українців автомобілі. "Часто навіть із життєво необхідною гуманітарною допомогою, яку чекали люди в окупованих містах... Вони безсоромно крали майно українських підприємців. Лише з однієї АЗС на Полтавщині окупанти викрали понад 140 тисяч літрів палива", - розповів голова Нацполіції.

Він наголосив, що таких злочинів зафіксовано декілька сотень. "І це лише ті, про які достеменно відомо наразі… Всі злочини ворогів, у тому числі й майнові, поліцейські продовжують ретельно документувати", - звернув увагу Клименко.

Він висловив жаль тим, що війною для наживи скористалися й українці, переважно громадяни з кримінальним минулим.

"Покинуті поспіхом домівки людей, які втікали від окупантів, для цинічних мародерів стали золотою жилою. Багатьох крадіїв зупиняють як поліцейські, так і самі місцеві мешканці. І навіть ті, хто встиг втекти з краденим, довго на волі не гуляють - оперативники карного розшуку добре знають свою справу, тож зловмисникам не вдасться залишитися непокараними", - зазначив Клименко.

Він повідомив, що слідчі Нацполіції розслідують загалом понад 5,5 тисяч кримінальних проваджень за скоєння майнових злочинів у період війни.

"Понад 1 200 осіб уже отримали повідомлення про підозру за вчинення цих кримінальних правопорушень. І ми працюємо далі. Розслідуємо, встановлюємо винних та притягаємо їх до відповідальності", - підсумував голова Нацполіції.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА