10:17 25.04.2022

Венедіктова: За даними української прокуратури, від російської агресії загинули 3818 мирних українців, понад 4 тисячі людей поранені

1 хв читати
Венедіктова: За даними української прокуратури, від російської агресії загинули 3818 мирних українців, понад 4 тисячі людей поранені

Згідно з даними, що їх фіксують органи прокуратури, в Україні станом на 25 квітня загинули 3 818 мирних жителів, понад 4 тисячі людей поранені, повідомила генеральний прокурор Ірини Венедіктова.

В ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", говорячи про орієнтовну кількість загиблих цивільних українців, Венедіктова зазначила, що цифра, яку мають органи прокуратури, так само некоректна, як і та, що надається в статистиці ООН, оскільки не враховуються заблокований Маріуполь і ті місця в Київській області, куди поки що прокуратура не може зайти.

"У нас цифри також не цілком відповідають дійсності. Як працюють прокурори? У нас, даруйте, має бути тіло, яке ми ідентифікуємо як цивільну особу. Тоді ми говоримо, що в нас загинула цивільна особа. Тому на сьогодні на підставі відомостей, що їх надає кожна обласна прокуратура, в нас 3818 загиблих. Поранених – понад 4 тисячі (дані уточнено станом на ранок 25 квітня – ІФ)", - повідомила генпрокурор.

"Ми спочатку рахували з кримінальних проваджень, цифра була ще меншою. Зараз рахуємо з МОЗ, із моргів. Інформацію щодо загиблих і поранених дітей вручну збираємо. Після того, як дізналися про вбитого 28 лютого хлопчика з частиною від снаряда в грудях, - кожен ранок і кожен вечір починаються з доповіді по країні щодо дітей", - додала генпрокурор.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА