07:49 24.04.2022

Авіаносна ударна група ВМС США увійшла до північної Адріатики

2 хв читати
Авіаносна ударна група ВМС США увійшла до північної Адріатики

Американська авіаносна ударна група на чолі з атомним авіаносцем USS Harry S.Truman, що діє у Східному Середземномор'ї, увійшла в район північної частини Адріатичного моря, йдеться в повідомленні 6-го оперативного флоту США.

За даними флоту, авіаносець разом із норвезьким фрегатом Fridtjof зайшов до італійського порту Трієст, розташованого біля кордону зі Словенією. Тим часом ракетний крейсер групи USS San Jacinto прибув до порту Маргера у Венеції.

"Ударна група знаходиться на плановому розгортанні в зоні дій 6-го флоту США для проведення військово-морських операцій з підтримки та забезпечення морської стабільності та безпеки на користь США, а також союзників та партнерів у Європі", - йдеться в повідомленні американського флоту.

За даними військових США, авіаносна ударна група на тлі ситуації в Україні здійснює патрулювання у районі східного флангу НАТО. Її кораблі курсують в Егейському, Іонічному та Адріатичному морях.

Спочатку планувалося, що авіаносна ударна група ВМС США на чолі з атомним авіаносцем USS Harry S. Truman, яка 14 грудня минулого року увійшла до Середземного моря, піде в район Перської затоки. Проте Вашингтон вирішив залишити її у Середземномор'ї через ситуацію навколо України.

До складу авіаносної ударної групи, крім авіаносця USS Harry S. Truman, входять ракетний крейсер USS San Jacinto, USS Bainbridge, USS Cole, USS Gravely, USS Jason Dunham, а також норвезький фрегат Fridtjof. Крім того, у її складі ударний атомний підводний човен із крилатими ракетами Tomahawk. Авіаносець USS Harry S. Truman несе близько 90 палубних літаків і гелікоптерів, зокрема чотири ескадрильї з 48 винищувачів-бомбардувальників F/A-18.

Поряд із американським угрупуванням у Східному Середземномор'ї діє французька авіаносна ударна група на чолі з атомним авіаносцем Charles de Gaulle ("Шарль де Голль"). За повідомленням ВМС Франції, палубна авіація виконує патрулювання повітряного простору Румунії, Болгарії та Чорного моря. До складу авіаносної ударної групи, крім авіаносця "Шарль де Голль", входять французькі есмінець, фрегат та атомний підводний човен. Крім того, у її складі задіяні американський ракетний есмінець, іспанський фрегат і грецькі фрегат та підводний човен.

На авіаносці базується до 40 літаків, зокрема, винищувачі "Рафаль" і літаки далекого радіолокаційного виявлення E-2 "Хокай", а також гелікоптери.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА