07:44 24.04.2022

Україна надала МАГАТЕ перелік необхідного для безпечної роботи АЕС обладнання в умовах війни

2 хв читати
Україна надала МАГАТЕ перелік необхідного для безпечної роботи АЕС обладнання в умовах війни

Україна надала Міжнародному агентству з атомної енергії (МАГАТЕ) вичерпний перелік обладнання, необхідного для безпечної роботи його ядерних об'єктів під час воєнних дій, повідомив гендиректор агенції Рафаель Маріано Гроссі.

"Список, відправлений Україною 22 квітня, охоплює цілу низку обладнання для різних ядерних об'єктів країни, а також різні прилади для вимірювання радіації, захисні матеріали, комп'ютерну допомогу, системи електропостачання та дизельні генератори", – наводяться слова Гроссі у щоденному оновленні МАГАТЕ щодо України в суботу ввечері.

За його словами, докладні вимоги до обладнання надані через безпечний вебсайт для обміну інформацією між країнами – Єдину систему обміну інформацією під час інцидентів та надзвичайних ситуацій.

Він зазначив, що це дозволить агентству ефективно координувати та здійснити надання підтримки в Україні, готовність надати яку висловили багато держав-членів МАГАТЕ.

В агентстві уточнили, що запит України про допомогу, адресований йому та 31 державі-члену, координуватиметься через загальний механізм Мережі реагування та допомоги МАГАТЕ.

"МАГАТЕ має технічний досвід, необхідний для підтримки безпеки ядерних об'єктів України. Ми координуватимемо реалізацію допомоги, яку надасть МАГАТЕ та його держави-члени, зокрема шляхом доставки необхідного обладнання безпосередньо на ядерні об'єкти України. Потреби великі, і я дуже вдячний за значну підтримку, яку наші держави-члени вже надали Україні", – резюмував Гроссі.

Як повідомлялося, візит Гроссі та фахівців МАГАТЕ на Чорнобильську АЕС розпочнеться 26 квітня, у річницю аварії на станції. У березні Гроссі відвідав Южно-Українську АЕС та передав першу партію допомоги атомним станціям України.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА