07:34 22.04.2022

Білий дім долучив відставного генерала Вольфа для координації допомоги Україні

1 хв читати
Білий дім долучив відставного генерала Вольфа для координації допомоги Україні

Адміністрація президента США Джо Байдена обрала генерал-лейтенанта армії у відставці Террі Вольфа для координації допомоги Україні в сфері безпеки, повідомляє The Hill.

"Рада національної безпеки (РНБ) нещодавно залучила Террі Вольфа для координації допомоги в галузі безпеки, яку США та партнери надають Україні", - заявив виданню представник ради національної безпеки.

Минулого тижня двопартійна група сенаторів закликала Байдена призначити координатора за допомогою України для кращого розуміння оборонних потреб Києва.

"Ця людина також служитиме головною сполучною ланкою між урядом Сполучених Штатів та нашими союзниками та партнерами за кордоном у питаннях, пов'язаних із передачею існуючих запасів та оцінкою можливостей партнерів, таких як літаки, важкі танки та сучасна зброя, які можуть бути надані Україні", - зазначили сенатори в листі, адресованому американському президенту.

Як зазначає The Hill, рішення про залучення Вольфа було високо оцінено сенаторами-співавторами листа Байдену Робом Портманом (штат Огайо) та Жанною Шахін (штат Нью-Йорк).

"Я радий, що Білий дім дослухався до закликів двох партій та призначає координатора допомоги Україні в галузі безпеки, щоб допомогти нам прискорити надання військової допомоги", - заявив Портман.

Вольф - відставний генерал-лейтенант, який має досвід роботи в Пентагоні, Об'єднаному комітеті начальників штабів ЗС США, Державному департаменті та РНБ.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА