18:04 20.04.2022

Кам'янець-Подільський підготував проєкти житла для внутрішньо переміщених осіб – мер

2 хв читати
Кам'янець-Подільський підготував проєкти житла для внутрішньо переміщених осіб – мер

Кам'янець-Подільський (Хмельницька обл.) підготував два проєкти житла для внутрішньо переміщених осіб, повідомив мер Михайло Посітко під час онлайн-конференції "Відновлення України".

"На сьогодні Кам'янець-Подільська ОТГ уже прийняла понад 25 тис. переселенців. На середину квітня понад 9 тис. із них офіційно зареєстровано. Частину з них ми змогли розмістити на тимчасове проживання в гуртожитках освітніх закладів. Пункти роботи з переселенцями обладнано в кількох школах", – сказав Посітко.

За його словами, розуміючи, що йдеться не про тимчасове, а про постійне розміщення, паралельно триває робота над проєктами житла для тимчасово переміщених осіб.

"Ми опрацьовуємо два об'єкти. Наразі розглядаємо можливість капітального ремонту 9-поверхівки на 72 квартири. Триває експертиза проєкту, орієнтовно необхідно 25 млн грн. За фінансування можна реалізувати проєкт за кілька місяців і вже восени надати готові квартири переселенцям", - повідомив Посітко.

Другий проєкт, над яким триває робота, – переобладнання двоповерхової будівлі колишнього дитсадка, де після ремонту та тепломодернізації можна обладнати близько 40 квартир.

Водночас мер повідомив про активну релокацію підприємств у регіон.

"Близько 10 підприємств, вимушених евакуюватися з небезпечних регіонів, уже остаточно розмістилися в нашому місті. Це представники харчової та легкої промисловості, металообробки. Понад 15 – у процесі переїзду. Продовжуємо роботу за напрямом співпраці та підтримки такого бізнесу", – повідомив Посітко.

Крім того, мер зазначив, що з початку війни місто стало центром роботи з гуманітарними вантажами, активно співпрацює з містами-партнерами. У березні відкрито центр гігієни спільно з міжнародною організацією "Червоний хрест".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА